Porselen fra Cmielow er forbindes med eleganse og en lang tradisjon. Klassiske former og interessant utseende er en del av denne tradisjonen. For å nyte et snev av luksus trenger man ikke marmorgulv og gulllysekroner.

I Cmielow ble keramikken behandlet nesten fra begynnelsen av bosetninghistorie i denne regionen. Takket være innskudd av råvarer av god kvalitet – leire og loess. I midten av det 18. århundre fikk lokale pottemakere privilegiet å selge sine produkter over hele landet. Begynnelsen til en porselensfabrikk i dag, en av de eldste i Polen og den største i Europa, dateres tilbake til 1790. Siden da har Cmielow-anlegget begynt å produsere intrikate dekketøy og dekorasjoner fra fajanse og porselen, som nå er kjent og beundret over hele verden.
Nå erobrer Cmielow europeiske, amerikanske og asiatiske markeder under et felles navn med en nesten like gammel porselensfabrikk i Chodziez og relativt nytt designstudio Cmielow Design Studio, som setter nye trender i design av porselensprodukter.

En tidløs klassiker

Porselen produsert i Cmielow og Chodziez deles i kolleksjoner og serier, i henhold til deres karakter: klassisk, moderne eller avant-garde.
I tillegg til dem finnes også Koneser – linjen som har begrensede serier, kolleksjoner med kaffe- og tekopper, jubileumskopper og spesielle porselenskulpturer og vaser. Det er verdt å huske de siste – porselensprodukter er ikke bare et servise, vanligvis presentert i forbindelse med et måltid, men også dekorative elementer som man kan nyte av hele dagen.
De klassiske serier som produseres i Cmielow inkluderer: «Bolero«, «Lviv«, «Pulaski», «Feston«, «Rococo» og «Vega«. Her er det viktig å nevne «Lviv» – kolleksjonen – litt vinkelformet, inspirert av Art Deco-stilen. Denne  er basert på en firkantet form, understreket av gull og platina finish under ulike varianter. Linjen vil perfekt blande seg med det klassiske eller/og moderne interiøret.

En lignende eleganse av figurer er preget av kubistisk – inspirert «Pulaski» -design. I tillegg kan man velge kongelig versjon, med en gylden stripe av ornament som løper langs kantene. «Yvonne» – serien er også veldig populær blant fans av klassiske former. Denne serien er for de som foretrekker avrundede former. Avhengig av mønsteret og dekorasjon, vil noe store tallerkener passe bra i både retro og moderne interiør.

Moderne ansikt av porselen

Polske porselensfabrikker vil ikke holde seg fast kun til sikre klassikere. De går med tiden og presenterer også moter og dekorasjoner med en typisk moderne karakter. Det er verdt å legge merke blant annet til «Akcent» -linjen, som kombinerer dristige, strømlinjeformede former av servise med firkantede tallerkener. Ovennevnte Cmielow Design Studio er også ansvarlig for avantgarde ansiktet av merkevaren, som kan skryte av blant annet, veldig dristig serie «Crushed». «Folk Fusion» serien vil sikkert appellere til eiere av leiligheter i den fasjonable skandinaviske stilen – en minimalistisk variasjon på folkemotiver fra land som Norge, Nederland og Polen. I sin tur kan fans av modernistiske former være interessert i «New Atelier» – kutt med sterkt geometriske men avrundede former. I tillegg bør man også nevne kolleksjonen «Blossom», som er en kombinasjon av myke linjer, som minner om blomster, og fasjonable, saftige, dristige farger.

Selv om porselensfabrikken i Cmielow er over 220 år gammel, klarer dette selskapet å balansere tradisjonens trohet og er åpen for nye trender. Det er verdt å huske at Cmielow ikke er et merke til kun svært rike kunder, men også for eiere av hus og to-roms leiligheter som liker å omgir seg med stilige gjenstander.