Svarte tilbehør er et perfekt komplement til et moderne interiør – både i en minimalistisk versjon og i med mange ulike farger. Svart farge, avhengig av formen av dekketøyet, kan være både elegant og eklektisk. Se hvordan man kan kombinere ekstrautstyr i svart farge på kjøkkenet.

Sort er en farge full av eleganse, som – spesielt på kjøkkenet – gjør interiøret til å se mer moderne, mer designer og gir inntrykk av å være dekorert med »en klo». Svarte tilbehør gir fred til innredningen og, i motsetning til utseende, trenger ikke å være overveldende. Riktige elementer vil gjøre at kjøkkenet vil få et helt nytt utseende.

Svart porselen – hvordan vil det fungere i et mørkt kjøkken?

Svart porselen er ideelt for det klassiske, mørke kjøkken. Mørke tremøbler, eiketopper, fliser flaskegrønn eller maroon farger som reflekterer lyset  – mørke farger ser bra ut i kombinasjon med andre mørke farger.
I et slikt kjøkken er belysning det viktigste – selv om mye dagslys kommer inn, la oss sørge for at den er riktig opplyst. LED-lamper vil være en flott løsning, som ikke forstyrrer mellomrom og nøyaktig belyser det som er mest nødvendig for øyeblikket.

For det mørke kjøkkenet er det best å velge porselen i moderne, skarpe former. Det firkantede servise som vil gi interiøret en moderne karakter vil fungere perfekt. Svart ser flott ut på eksponert tre, men om vi liker det når bordet er dekket – legg på underlag av materiale og i maroon farge. Helt fint tillegg vil også være gule bestikk, som vil gjøre borddekorasjon litt »varmere».

Mørke farger sammen med lyse.

Svart servise er også et godt valg hvis vårt kjøkken er holdt i hvite og beige farger. Skandinavisk, lett minimalisme harmonerer perfekt med enkle former og uttrykksfulle farger. Svart porselen er et must i dette tilfellet!

En enda mer interessant løsning er kombinasjonen av svart og pasteller. Om man skulle velge et servise til en familie middag, sett på den originale kombinasjonen – en stor, pastell-rosa tallerken, en mindre, svart tallerken opp på den, og en liten bolle på toppen. Også holdt i hvittrosa fargen. Det er en kombinasjon som ser bra ut på en lys, benkeplate av tre med hvite vegger i bakgrunnen.

Svart og hvitt kontrast.

Hva skjer om man er fristet av svarte elementer i kjøkkenet, men tror at noe lysere passer bedre til innredningen sin? En utmerket løsning vil være valg av hvit servise, men dekorert med svarte elementer. Hvordan velge det riktige?

Luminarc Quadrato - middagsservise til 6 personer.

Luminarc Quadrato – middagsservise til 6 personer.

Om man satser på en romantisk innredning, vil alle plantemotiver fungere perfekt. En god løsning vil for eksempel være et kaffesett fra Duo Porto, som kombinerer elegant hvit med svarte blomstermønstre. Et interessant valg finnes også hos Luminarc, og deres serie Quadrato, som har hvite og svarte tallerkener.

Hvis du synes at svarte fargen vil i seg selv være for intens og dominant, sett heller på en blanding av svart og hvit, hvor den mørke fargen spiller hovedrolle. Et krus Carmani i hvite erter er et godt forslag til en ettermiddagkafé – stor volum og interessant mønster gir perfekt kombinasjon.

Svart porselen vil understreke den moderne karakteren til interiøret ditt. Derfor bør den kombineres med andre farger av serviser eller dristig innsats på totalt svart utseende. Denne løsningen vil fungere både i det lyse og mørke kjøkkenet og vil fantastisk understreke den unike karakteren til deres hjem.