En vellykket middag må suppleres med en appetittvekkende dessert, som serveres i selskap med aromatisk kaffe. Formen som brukes for servering av denne er like viktig som selve smaken av dessert. Under finner man en kort presentasjon av hvordan man bør servere kaken og kaffen for å imponere sine gjester.

I hvilken retning bør man gå?

En vellykket fest, en middag med venner eller et møte med venner krever en spesiell handling. Elegant servert kake og kaffe skaper en unik atmosfære, slik at maten virker enda bedre og drikker er mer aromatiske. Å velge riktig dessert- og kaffeservise kan være vanskelig, spesielt når man leter etter en førsteklasses sett. Et eksklusivt servise koster fra flere hundre opptil flere tusen kroner, og derfor er det viktig at avgjørelsen er godt gjennomtenkt. Husk imidlertid at det er bedre å betale for produktet av en verdsatt produsent enn å kjøpe noe med ukjent opprinnelse.

God kvalitet kaffeservise brukes fra generasjoner til generasjoner og i mange år, så før du kjøper et sett, er det verdt å ta hensyn til materialet som det ble laget av. Det edleste, men samtidig det dyreste materiale, er Fine Bone China. Dette delikate, nesten gjennomsiktige materialet – spesielt med håndmalte dekorasjoner – ser veldig imponerende ut. Det er verdt å huske at denne typen av porselen krever forsiktig behandling og ikke er egnet for vask i oppvaskmaskinen.

Standard kaffeservise er beregnet for 6 eller 12 personer, som betyr at de inneholder 6 eller 12 kopper med asjetter og tallerkener, og avhengig av produsenten, også en kaffekanne, sukkerskål og fløtemugge, kakespade og kake stativ for snacks. Det finnes mange sett på markedet med flere ulike elementer, men er vanligvis ikke veldig praktiske og med høye priser, så det er verdt å vurdere om vi virkelig trenger dem.

Klassisk eller moderne dessertservise?

Design av kaffe- og dessertservise er like viktig som selve kvalitet. Det bør samsvare med stilen i vårt kjøkken eller spisestue, samt middagsservise. Den konsistente formen ser pent ut og gir oss inntrykk av god smak. For tiden kan man lett få tak i porselen i ulike farger, så det vil ikke være problematisk å finne sitt perfekte sett.

Klassiske sett liker subtil form og intrikate dekorasjoner, spesielt blomstermotiver. De kan vært påført manuelt eller ta form av subtile trykk i materialet. Kake servert på en tallerken malt med roser, vil perfekt fremheve arrangementet i en romantisk eller engelsk stil. Moderne serviser har vanligvis sofistikerte, litt «skarpe» former og uttrykksfulle farger – f.eks. svart i kombinasjon med rødt. Det er verdt å huske at mote for uvanlig design kan raskt passere, og servise vi vil velge, i stedet for å dekorere bordet, vil se kitschy ut. Den beste løsningen er å velge et universelt servise, helst i hvitt, som passer til ethvert interiør og vil fungere ved ulike anledninger.

Iwona Rose

  • Kaffeservise Iwona Rose – til 12 personer, med 39 elementer. Settet består av 12 kopper og asjetter, 12 desserttallerkener og en kaffekanne, en sukkerbolle og en fløtemugge . Modellen er klassisk og kan bli dekorert med over ti ulike farger og stiler.

  • Teservise Yvonne Julia – til 12 personer, 41 elementer. Settet består av blant annet tekanne med varmer, 200 ml kopper med asjetter og en kakefat. Porselen i klassisk hvit farge med sølvdekorasjoner.

Vega Platina

  • Kaffeservise Vega Platina – serviset kan bestilles med enten krus eller kopper og kan være hvitt, med platina eller gule dekorasjoner.