Et godt bestikksett er en flott gave til ulike anledninger – første leilighet, bryllup eller konfirmasjon. Det er også en fin gave til en person som ofte har mange gjester i sitt hus. Et ekstra bestikk sett er uerstattelig da!

Middagservise er en praktisk og veldig symbolsk gave – det betyr håp om å spise maten sammen med familie, lage hyggelige arrangementer, små og store fester og bursdager. Derfor er det verdt å presentere bestikket så vakkert som mulig og som kunne brukes i mange år fremover.

Stort bestikksett eller kun noen få gafler og skjeer?

Før man kjøper et bestikksett, er det mange faktorer verdt å vurdere. Den første er selvsagt om vi ønsker å kjøpe et sett med teskjeer, kakegafler eller et 72-dels sett med saus øse, kakespade, salatskjeer, kjøttgafler og noen andre elementer.

Om vi er interessert i den første, kan vi enkelt finne bestikk i enkel form og til rimelig pris, til et stort sett som kan være enten et selvstendig sett med sofistikerte design eller supplement til manglende elementer. Det bør bemerkes at kjente produsenter, selger løse elementer fra deres mest populære kolleksjoner – i tilfelle av tap, ødeleggelse eller behovet for å ha flere gafler eller kniver enn det som vanligvis er standard. Derfor, når man kjøper større sett, er det verdt å dobbeltsjekke om produsenten tilbyr et slikt alternativ.

Multi-element bestikksett er ofte pakket i kofferter – noe som gjør at gaflene, kniver og skjeer ikke får riper eller skader under transport, i tillegg blir de presentert vakkert ut. Hvis man ikke har til hensikt å bruke kniver, gafler og skjeer til daglig, bør de legges tilbake i originalemballasjen og ta dem ut på bordet ved en spesiell anledning – dette vil gi måltidet en spesiell sjarm og sublimitet.

Satin eller glans bestikk?

I hverdagsbruk av bestikk er det enda et element som er viktig for endelig avgjørelse – vasking. Satenghåndtak er blitt veldig populært i det siste, som likevel kan bli ødelagt etter bruk i oppvaskmaskinen. Derfor, når man legger opp oppvaskmaskinen, er det viktig å huske at slike kniver og skjeer tørkes forsiktig for hånd, ikke la dem dryppe i maskinen. De dyreste satinmodellene resistente mot slike faktorer, men likevel er det verdt å behandle dem med spesiell forsiktighet.

Glatte og skinnende gafler og skjeer av rustfritt stål er mer praktiske i hverdagen, og samtidig ekstremt enkelte og elegante. Glans eller satin er et spørsmål om individuelle preferanser, mote, samsvar med andre elementer av boligmøbler eller priser. Man kan være sikker – slike produsenter som Hoffner, Kinghoff, Gerlach eller Domotti har gitt sine kunder et så godt utvalg av grunnleggende og multi-element modeller, enkle og dekorative, hverdagslige og festlige, og i mange tilfeller, til svært rimelige priser.