Enhver selvrespektende kjenner av sterkere drikker vet godt hvilken type av alkohol det er snakk om. Hvis du er ny i dette tema, bør du vite at det dreier seg om whisky – eller ifølge amerikanere og irsk – whiskey. Det spiller likevel ingen rolle hvordan dette skrives, aller viktigste er at du virkelig kan få nyte av den drikken.

Ønsker du å bli en ekte whisky kjenner og vil du vite alt om whiskys dypeste hemmeligheter? I så fall er denne veiledningen den perfekte introduksjonen til eventyret ditt med denne sterke brennevinen. Dessverre, uten de riktige gadgetene vil det være vanskelig å utforske disse hemmelighetene. Hva vil være nødvendig, hvilke whisky tilbehør man må ha – dette er en liste over de mest nødvendige på vei til å oppnå mesterskapet. Kjennerens startpakke er ikke bare gadgets, men elementer som gjør drikking av whisky til en ritual.

Lær å gå før du begynner å løpe.

Hver alkohol har sin egen, unike historie, og på denne måten skaper den sin identitet. Å starte eventyret med whisky seriøst, må du kjenne deres historie. Produksjonsprosessen er den viktigste her. Tilstrekkelig utforskningen av hemmelighetene knyttet til produksjonen av whisky, dens smak og typer, er grunnleggende. Om du kjenner til dette, vil du kunne overføre kunnskapen fra teori til praksis. Grunnleggende ferdigheter kan oppnås ved å studere bøker om whisky, noe som definitivt vil legge til rette for det senere rituelle rundt drikking av denne alkoholen.

Whisky glass

Whisky helles i glassflasker og drikke ritualen er svært knyttet til glass. Hver type whisky, enten det er single malt eller blandet, krever et skikkelig glass og karaffel. Dette kan ikke glemmes, da det har stor innvirkning på smaken, og i noen tilfeller også på fargen. I riktige glass blir temperaturen beholdt lengre enn i vanlige glass. Takket dette vil ikke bare duften, men også alle smakkvaliteter av whisky bli utgitt for å smake på vår gane. Hvis du ikke har en låsbar alkoholbar hjemme, eller du bare liker å se din imponerende samling av alkoholholdige drikkevarer, er det verdt å bytte en enkel flaske inn i en spesiell karaffel. Det vil være en ideell erstatning for vanlig emballasje. Det er viktig å huske at karaffelen har en tett forsegling, som vil beskytte whiskyen mot forvitring. Dette vil tiltrekke øynene til mange som besøker ditt hjem.

Stilige og moderne løsninger for whisky i glass.

Whisky kan drikkes på mange måter: ren, med vann eller med isbiter. Når det gjelder isbiter, må de ikke velges monotone firkanter med standardmal. Ønsker du å føle deg som en ekte kjennere i en stilig britisk klubb for herrer? Det er nok å erstatte vanlige firkantede isbiter med isballer. Disse lages som vanlige isbiter, det eneste man trenger er en passende form for isballer.

Det finnes også  annen løsning verdt oppmerksomhet. Her trenger man ikke å bruke en dråpe av vann. De finnes spesielle stein- eller metallbiter til whisky. Disse settes i fryseren slik at de når riktig temperatur. Når de er klare, slipp dem som isbiter i glasset ditt. En enkel løsning, men veldig effektiv. Deres store fordel er at kjøletiden er forlenget i forhold til vanlige isbiter. I tillegg vil de ikke fortynne whisky i glasset, samtidig som det gir en behagelig lav temperatur.

Britisk klubb i ditt hjem.

Man trenger ikke å gå til England for å føle seg hjemme akkurat som i en elegant klubb. Dette skyldes ikke bare whisky og tilhørende tilbehør. En gang var en av de iboende elementene i whisky-ritualet en sigar. Det kan også bli funnet i ditt hjem. Ønsker du å føle deg som et medlem av det britiske aristokratiet eller en politiker som Winston Churchill? Da trenger du en skikkelig sigar, spesielle askebeger, sigarskværer og sigarettenner. Sitt så komfortabelt i lenestolen, lyse en sigar, ta et glass av whisky i hånden og føle deg spesiell.